12 September 2016

SALAM AIDILADHA

ASSALAMUALAIKUM..


dah sampai kampung semua ..syukur alhamdulillah sama-sama dapat berkumpul bersama family,, nampak meriah jer persediaan nak sambut raya haji.. bulan makan nasi minyak jugak ni tahniah kepada pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga nanti ,, 

semalam,wani tengok berita banyak kes kemalangan yang meragut nyawa,, pilu rasa hati ini, innalillahi wainnailaihi roojiuun.. takziah buat keluarga mangsa,, inilah yang paling wani tak nak dengar, terutamanya pada musim perayaan ini.ada sampai dalam 15 jam tersangkut dek kerana trafik yang teruk.. . kalau kat sini biasanya memang teruk pada hari raya kedua ..tengok lah nanti macam mana.. nama lagi raya kan.. terpaksa redah trafik yang sibuk jugak.

Pada kesempatan ini, wani nak ucapkan salam aidiladha kepada semua sahabat  blogger di sini dan juga muslim di seluruh dunia.. Banyak tersurat dan tersirat di sebalik kisah raya haji ni. 

Apa pun nak pesan jangan makan daging banyak - banyak, terutamanya kalau ada orang sakit darah tinggi ni bahaya sikit. Soal kesihatan pun kena jaga juga hiii.

Komen
2 Komen

2 comments:

Warisan Petani said...

Wkmsalam.
Salam Aidiladha.

Mas said...

slmt hri rya!sbn thn kmlngn x henti.

Blog Wani Sukarno Copyright © 2018. Designed by MaiGraphicDesign