03 November 2016

author photo
ASSALAMUALAIKUM...


dah lama dah perhatikan setiap kali kalau nak klik search preferences... nampak custom robots header tags "disabled"  kalau edit kat situ  apa kan jadi ya... ada tak pakar -pakar SEO tahu ni ..sebab kat situ macam related dengan search engine..kalau bab coding ni tahu copy paste boleh.. nak lebih - lebih ni tak berapa nak pandai hiii ataupun memang kat situ kena "disabled"...

lagi satu pasal HTTPS tu rujuk gambar bawah.. ..kat sini memang kena  "NO' ke?..takut jugak nak klik tak tentu pasal.. nanti jadi lain.. kalau yang boleh bantu.. tolong terangkan apa ni semua ..wani rasa bukan wani sorang jer yang tak tahu .. hiii..


This post have 11 komentar

avatar
ayunie ramli delete November 3, 2016 at 11:55 AM

Ahmad hasif, sila beri penjelasan :)

Reply
avatar
Unni Anje delete November 3, 2016 at 12:01 PM

hahahahaha.. Unni t;g komen je ya.. memang tak tau.. tgu otai2..Tp https tu kalau tekan no or yes boleh jak sebb pnh buat kajian.. dia yang kat alamt url kita sma ada mo letak https atau tidak.. mcm tu la y unni tau

Reply
avatar
Anonymous delete November 3, 2016 at 1:26 PM

custom robot ni adalah untuk memastikan search engine sentiasa 'sedar' yg blog cik sentiasa update... :-)

Reply
avatar
Reen Johari delete November 3, 2016 at 2:29 PM

Kat situ ada tanda soal, klik dan akan ada keterangan. Untuk HTTPS tu boleh yes atau no. Kalau letak no, url akan jadi http://..

Tapi, kalau letak yes akan jadi https://

Bezanya, kalau ada https.. Data maklumat blog lebih selamat.. Ada lagi keistimewaannya, cuma reen tak berapa igt.

Reply
avatar
Shahida Dzulkafli delete November 3, 2016 at 3:30 PM

Sha pun tak berapa pasti...
tunggu otai2 komen..

Reply
avatar
Wani Sukarno delete November 3, 2016 at 4:23 PM

@Reen Johari kalau kita tukar ke https tu ..macam mana dgn entri yang lepas2 tu .. tertukar jugak ke reen

Reply
avatar
Reen Johari delete November 4, 2016 at 11:24 AM

Xpasti tertukar ke tdk.. Yang pasti, link ada https atau http sama je. Tetap boleh trus direct ke blog Wani..

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Follow Me On Instagram