06 Disember 2017

author photo
ASSALAMUALAIKUM..

A Legend Of Princess Lanling

dah beberapa entri asyik giveaway jerr, nampak sangat otak pun dah tepu nak update apa XD.. yang ni pun lama dah lama draft. main taip lepas tu save,, taip lagi save pulak.. tiba-tiba pulak nak buat review pasal drama cina ni.

perasan kat blog ni, rasa tak pernah review tentang drama ke movie ke :D.. adui kantoi sangat. padahal review pasal drama atau movie ni boleh naikkan pv kat blog jugak. entah kenapa tak pernah nak buat review apa - apa. tengok blogger lain buat review pasal drama apa-apa kita pun tumpang baca. lagipun bukan wani nak kata tak pernah tengok drama-drama yang terkini, menghayati la juga drama tersebut. cuma tak buat review jerr.

yang mana lalu kat tv tu tonton la sekejap, bukan jenis tercari- cari sangat apa movie paling best dan drama paling best tahun ini.

sebenarnya jarang jugak nak buka tv ni. biasanya, kalau malam tu selepas solat isyak baru lah nak buka tv, diri sendiri pun nak kan hiburan jugak kan.. tak adalah kita tak tahu apa - apa pasal trending drama sekarang. kebetulan malam tu, nak switch on 8tv. 8 tv ni kalau nak tonton drama cina Malaysia, banyak siar di 8tv. korean drama pun banyak kat 8 tv jugak kan. saja nak main  tekan punat sekejap channel ni sekejap channel lain.. XD..

malam tu sebenarnya nak fokus, yang drama korea bermula pukul 9:30 malam.. sementara nak tunggu cerita korea tu lah ,,wani jadi terjebak tengok drama A LEGEND OF PRINCESS LANLING.. memang wani peminat cerita china' s s epic drama macam ni.dulu -dulu,  selalu la layan kat tv 2 petang - petang tu. sebab tarikan drama cina macam ni ,, costumes yang mereka pakai tu .. hii.. suka sangat tengok aih.. sopan tu sopan la jugak kan. di tambah lagi dengan jalan cerita yang menarik.

biasanya kalau drama epik cina macam ni,jalan cerita berkisarkan tentang peperangan, perebutan kuasa diselitkan dengan konflik percintaan, kisah romance kalau tak ada jalan cerita jadi basi.


buat masa sekarang drama cina bersiri ini masih berlangsung ya di 8tv. pada setiap hari isnin sehingga khamis pada pukul 8 : 30 malam selama satu jam. drama sebanyak 46 episod,  sekarang ni solat isyak awal, tu yang wani sempat nak tonton, kalau alamat waktu solat isyak lewat, memang tak tengok dah cerita ni hii..

drama ni, mula tengok pun dah terlepas beberapa episod. sebab mula tengok tu dah episod ke 19 macam tu la, jadi tak tahu jalan cerita macam mana. rasa rugi pulak terlepas episod awal- awal. bila makin lama menghayati drama ni makin lama jalan cerita makin menarik. walaupun tak tahu apa cerita masa permulaan episod tu.

sesiapa peminat drama cina ,boleh lah tonton, wani memang minat drama cina tapi lama dah tak hiburkan diri sendiri tengok drama. lambat lagi nak tamat, sekarang baru episod 26. sesiapa yang minat tengok silalah tonton. genre lebih kepada hsitorical, war dan love.

pelakon pun tak familiar sangat.. tapi main cast  Yuan Qing Sao dan Gao Chang Gong sepadan.. nama sebenar tak kenal pulak XD..


This post have 4 komentar

avatar
Raydah delete 6 Disember 2017 7:04 PTG

dulu suke sgt tgk cite cine. hehe

Reply
avatar
atiehilmi dot com delete 7 Disember 2017 6:31 PG

alamak.. drama cina ke wakkkk.. kite tak in la.. hee~ tapi bila baca sinopsis nya macam best jek..

Reply
avatar
Shahida Dzulkafli delete 13 Disember 2017 9:18 PG

Cantiknya baju dia.. suka sangat.. Sha kalau epik-epik or history drama memang suka.. Semuanya sebab costume dia..

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Follow Me On Instagram