04 February 2018

author photo
ASSALAMUALAIKUM..

adsense
salam semua

Setakat sebelum bertukar dot com ada dah 2 kali cash out adsense. Siapa tak nak adsense kan dapat income dalam USD, tapi kalau wani makan dalam masa setahun sekali nak cash out hii. Yang orang lain boleh cash out tiap - tiap bulan, lagi la syok kan.InsyaAllah akan ke arah itu juga cash out tiap -tiap bulan.Amin. Cuma kena ada tips perlu diikut.

Bila link blog bertukar kepada dot com. Kita kena mohon balik sebab kalau sebelum ini guna link blog lama kan. Sekiranya, duit dah ada kumpul sikit pada bulan tersebut, duit tu tak hilang disebabkan link blog dah berubah. Masih kekal di situ, cuma kita kena mohon balik untuk link blog baru.

Mula-mula Wani tak tahu macam mana nak buat, nasib baik nak tanya Blogger Mai, macam mana nak mohon balik, Jadi wani screenshot lah kat sini, senang jerr tak susah cuma kalau jenis tak familiar nak godek - godek bahagian kat google adsense tu tercari - cari jugak



1. Masuk log in google adsense, klik "My ads" dan seterusnya klik "other products"

2. kat situ kalau dulu ingat nak mohon balik, ia hanya mintak link blog baru kita, tapi wani lupa nak screenshot masa tu. ni nak screenshot balik tak ada dah  semasa kali pertama kita nak mohon dulu.

3. pastikan klik di "other products" .itu sahaja.

Harap faham, bagi sesiapa yang nak tukar link blog ke dot com. Semoga ia membantu lah ya.

Jangan terkejut kalau tiba-tiba tak nampak iklan selepas bertukar kepada dot com. Korang kena mohon balik, nak kat proses permohonan cepat tu bergantung atas blog korang juga ya. Kalau macam Wani dalam hampir 2 bulan juga la. Tak lama sangat tu hii

This post have 9 komentar

avatar
Nor Azlina delete February 4, 2018 at 2:31 PM

thanks..kakwani sayang.Memang sangat membantu ina.. memang tengah cari juga ni.

Reply
avatar
Nor Azlina delete February 4, 2018 at 2:32 PM

thanksa kakwani..sangat membantu..nak apply semula ni.ejeheheh.Power betul kakwani dah boleh cashout ye

Reply
avatar
Cik Ash delete February 5, 2018 at 11:05 AM

Tq wani dah mintak balik adsense harap diterima la nanti ya..

Reply
avatar
Juls Julie80 delete February 5, 2018 at 12:35 PM

tq sharing wlupun blm tau sgt lg psl adsense ni..masih blurr.. hihi

Reply
avatar
Raydah delete February 6, 2018 at 7:35 PM

kak wani, ray tag akak kt sini tau

http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/segmen-blogwalking-by-zati.html

Reply
avatar
Siti Yang Menaip delete February 7, 2018 at 1:21 AM

insyallah boleh tu sebulan sekali ^^

Reply
avatar
nadhie wueen delete February 7, 2018 at 11:04 AM

ha untungnya yang boleh cash out tiap-tiap bulan tu. takyah kerja dah. hihi. saya ni tah bila haa nak cash out. terkebil2 je.

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Follow Me On Instagram