04 February 2018

CARA UNTUK PERMOHONAN SEMULA ADSENSE

ASSALAMUALAIKUM..

adsense
salam semua

Setakat sebelum bertukar dot com ada dah 2 kali cash out adsense. Siapa tak nak adsense kan dapat income dalam USD, tapi kalau wani makan dalam masa setahun sekali nak cash out hii. Yang orang lain boleh cash out tiap - tiap bulan, lagi la syok kan.InsyaAllah akan ke arah itu juga cash out tiap -tiap bulan.Amin. Cuma kena ada tips perlu diikut.

Bila link blog bertukar kepada dot com. Kita kena mohon balik sebab kalau sebelum ini guna link blog lama kan. Sekiranya, duit dah ada kumpul sikit pada bulan tersebut, duit tu tak hilang disebabkan link blog dah berubah. Masih kekal di situ, cuma kita kena mohon balik untuk link blog baru.

Mula-mula Wani tak tahu macam mana nak buat, nasib baik nak tanya Blogger Mai, macam mana nak mohon balik, Jadi wani screenshot lah kat sini, senang jerr tak susah cuma kalau jenis tak familiar nak godek - godek bahagian kat google adsense tu tercari - cari jugak



1. Masuk log in google adsense, klik "My ads" dan seterusnya klik "other products"

2. kat situ kalau dulu ingat nak mohon balik, ia hanya mintak link blog baru kita, tapi wani lupa nak screenshot masa tu. ni nak screenshot balik tak ada dah  semasa kali pertama kita nak mohon dulu.

3. pastikan klik di "other products" .itu sahaja.

Harap faham, bagi sesiapa yang nak tukar link blog ke dot com. Semoga ia membantu lah ya.

Jangan terkejut kalau tiba-tiba tak nampak iklan selepas bertukar kepada dot com. Korang kena mohon balik, nak kat proses permohonan cepat tu bergantung atas blog korang juga ya. Kalau macam Wani dalam hampir 2 bulan juga la. Tak lama sangat tu hii
Komen
9 Komen

9 comments:

Mrs Pip said...

Tq share wani...

Nor Azlina said...

thanks..kakwani sayang.Memang sangat membantu ina.. memang tengah cari juga ni.

Nor Azlina said...

thanksa kakwani..sangat membantu..nak apply semula ni.ejeheheh.Power betul kakwani dah boleh cashout ye

Cik Ash said...

Tq wani dah mintak balik adsense harap diterima la nanti ya..

Juls Julie80 said...

tq sharing wlupun blm tau sgt lg psl adsense ni..masih blurr.. hihi

Raydah said...

kak wani, ray tag akak kt sini tau

http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/segmen-blogwalking-by-zati.html

Siti Yang Menaip said...

insyallah boleh tu sebulan sekali ^^

nadhie wueen said...

ha untungnya yang boleh cash out tiap-tiap bulan tu. takyah kerja dah. hihi. saya ni tah bila haa nak cash out. terkebil2 je.

Rodiah Amir said...

baru tahu, tq share

Blog Wani Sukarno Copyright © 2018. Designed by MaiGraphicDesign