Thursday, 27 April 2017

author photo
ASSALAMUALAIKUM...

YANG DIPERTUAN AGONG

 minggu ni dah minggu terakhir bulan 4 dah .. sekejap nya masa berlalu kan..bulan puasa pun tak lama dah .. korang dah bersedia ke nak sambut ramadan almubarak..  blog ni pun dah beberapa hari sepi tanpa entri.. sebelum blog jadi bersawang, nak up entri hari ini, wani pun tak lama nak busy pulakssss..adik beradik balik ramai berkumpul sebab hari sabtu ni ada majlis akikah anak saudara... pulaksss...

pada tarikh keramat 24 hari bulan lepas ,, di mana seluruh rakyat Malaysia dapat menyaksikan sendiri coronation day iaitu hari pertabalan rasmi Yang Di - Pertuan Agong yang ke 15.. iaitu Sultan Muhammad V, Sultan Kelantan.. wani pun tengok live kat tv 1.. hari tu.. rasa macam sebak dan terharu sebab akhirnya giliran Sultan Kelantan yang dipilih untuk menjadi Yang DiPertuan Agong..alhamdulillah .. serius muka Agong .. kita.. sebab itu kena buat jugak coretan kat sini... tak tahulah bila pulaks akan sampai giliran sultan Kelantan balik..barangkali nanti title nenek pulakss kot huuu..kalau wani tak buat entri ini.. tak ada kenangan la kat sini..

hari pertabalan Tuanku bersempena jugak denga hari israk Mikraj.. bila tengok sendiri pertabalan rasmi agong begitu besarnya kuasa raja di mata masyarakat dunia.. semua kedutaan asing ada....

semoga Malaysia di bawah pemerintahan tuanku sentiasa dalam lembayung rahmat Allah,. dan dapat memerintah seadil -adilnya.. Sultan Kelantan ni semasa arwah Tok Guru ada, Tuanku jadi anak didik beliau.. gambar semua ni wani ambil dekat official page berita harian online

entri pendek je lah hari ini,, long live the king.. Allahu Akbar.

yang di pertuan agong

This post have 5 komentar

avatar
Unni anje delete 28 April 2017 at 14:08

Allahuakbar .. ini la sultan yang digelar sultan yang takutkan Allah.. satu2 sultan y ganti daulat Tunku kepada Allahuakbar

Reply
avatar
Mas_FVOME delete 29 April 2017 at 01:01

Allahu Akbar ! dengan Agong ni rasa macam cerah masa depan islam..semoga islam kembali bersinar dan berkembang di bawah pemerintahan Agong.Allahu akbar!

Reply
avatar
Nadhie Wueen delete 2 May 2017 at 08:42

Alhamdulillah suka bila sultan ni ditabalkan sebagai yg dipertuan Agong. semoga ada hikmah yg besar :)

Reply
avatar
Sha Mohamed delete 2 May 2017 at 11:50

long live the Agong.. Allahu Akbar..
semoga ada hikmahnya..

Reply
avatar
Nour Adieb delete 4 May 2017 at 19:19

Daulat Tuanku 😄 semangat sy tengok pertabalan Agong hari tu

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Nuffnang