Monday, 11 September 2017

author photo
ASSALAMUALAIKUM...

brownies

Sehari sebelum Raya haji lepas, adik wani cakap nak ambil tempahan brownies. Dia tempah sebab ada promo merdeka raya untuk RM 40 loyang 8 x 8 inci tak silap. Walaupun sebelum ni pernah buat sendiri dan makan untuk diri sendiri, tak pernah lagi nak cuba brownies yang orang lain buat. Hiii nak jadi tukang komen pulak. 

Cantik kan deco brownies by Hidayah ni. Siap ada bendera Malaysia, maklumlah promomerdeka raya kan.Kawan adik jugak ni, dia baker. Brownies kalau letak kekacang memang sedap dimakan la.. lagipun kat dalam tu pun ada letak walnut, so tak adalah kita sambil kunyah nak telan tu dah la brownies ni ia manis sikit kan ada la tekstur rasa kekacang. Jadi boleh balance antara rasa lemak kekacang dan manis dari brownies. Entah betul teori tu 😃. 

Sedap brownies dia, tekstur tak kering, lembap dan kalau chill sekejap dalam peti lepas tu ngap time sejuk - sejuk tu, tekstur jadi macam sedikit chewy dan fudgy.memang berbaloi..kalau korang ada di area Kota Bharu, boleh lah tempah dengan Hidayah ni.. highly recommend. 

Wani beringat nak makan sikit kan, tepi terlebih makan dah, :D brownies ni kan manis. Korang boleh lah tempah ya nama kedai online dia Gulalova, tengok gambar di bawah siap ada phone number.

Review tanpa sengaja hii sebab sangat sedap brownies dia 


This post have 5 komentar

avatar
noor azlan delete 11 September 2017 at 16:10

Dapat kat budak2 ni, sekejap je licin... comel lak gula2 tu...

Reply
avatar
Nadhie Wueen delete 12 September 2017 at 17:25

alahai sodap eh kak wani :D nak cket boleh?

Reply
avatar
Mazni Azmi delete 13 September 2017 at 09:37

Bahaya betul ni wani

Bukan setakat gula

Kalau tinggal atas meja pasti hilang

Masuk perut

Reply
avatar
hafizol kadir delete 27 September 2017 at 21:26

Thank you for review.. nanti order la lagi.. ig : gulalova or wassap 014 8166 233.

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Nuffnang