-->

Wednesday, 31 January 2018

author photo
ASSALAMUALAIKUM

google adsense



salam semua

Dah penghujung terakhir bulan Januari dah. Eh, macam tak percaya, Harap semuanya sihat walafiat.

Sesiapa yang selalu singgah kat blog memang perasan kan sebelum ini tak nampak pun iklan adsense menari -nari kat blog. Sejak link blog bertukar kepada dot com, Wani buat permohonan balik untuk memohon adsense untuk kali kedua. Rasa macam apply dalam bulan 1 adui tak ingat tapi kalau kira dah rasa macam bosan dah menunggu sebab memang fikir  nak tukar template blog selepas permohonan adsense lulus. Tunggu punya tunggu rasa macam lama pulak adsense nak approve. Tengah bincang dengan Awa dah pasal tak nak tunggu dah nanti lepas tukar template nak mohon balik.

Sebenarnya tak perasan pun bila iklan adsense dah ada kat blog. Masa ada event di Domino's Kubang Kerian hari sabtu lepas ada cakap - cakap dengan Blogger Awa tak nak tunggu dah lambat. Sebab template blog sekarang ni memang masalah sikit. Malam tu buka blog eh terkejut nampak iklan adsense di blog. Terus ucap Alhamdulillah. mungkin asyik bebel, lepas tu bebel pulak kat Blogger Awa pasal adsense haaaa.

Cuba check emel, rupanya adsense ada hantar emel hari Jumaat yang mengatakan google adsense dah diluluskan. nak kata ambil masa lama tu mungkin hampir 2 bulan. Wani agak risau juga, sebab ramai cakap bila dah tukar dot com nak buat permohonan kali kedua ni memang susah sikit. Andai kata tukar template dulu, mungkin lambat lagi laa adsense nak lulus. Nasib baik masih sabar hii

Ada tips juga nak bagi permohonan adsense diluluskan. Semasa tengah apply adsense, jangan join mana-mana giveaway hold dulu, Kalau  yang dah join selepas kita apply adsense, yang dah publish minta jadi draft balik. Sebelum nak apply adsense dulu, banyak join giveaway, jadi dari dah publish , setkan balik kepada draft. Ini salah satu tips lah mungkin ada lagi.

ok sekian bebelan pasal adsense. Nanti nak bebel lagi :D

This post have 7 komentar

avatar
Sheila Adziz delete 31 January 2018 at 19:44

Allhamdulillah... tahniah wani...

Reply
avatar
Nadhie Wueen delete 31 January 2018 at 21:01

alhamdulillah. tahniah kak wani, rezeki kan :)

Reply
avatar
apekinahdotcom delete 1 February 2018 at 03:30

Tahniah wani. Rezeki Januari kan. Kinah pun tak sangka lulus. Guna tips itu juga.

Reply
avatar
Cik Ash delete 1 February 2018 at 08:43

wah tahniah nak kena mohon semula gak ni....

Reply
avatar
Cik Renex delete 2 February 2018 at 00:26

Alhamdulillah tahniah da lulus adsense. jom kita ternak duit byk2. hee

Reply
avatar
Ciktie delete 2 February 2018 at 22:48

Oo camtu ke. Hmm ciktie tak cuba apply lagi lepas tukar domain ni. Ingatkan nak tunggu dulu

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Nuffnang