SEMAKAN DAFTAR PEMILIH UNTUK PILIHAN RAYA UMUM YANG KE 14 - Blog Wani Sukarno

16 April 2018

SEMAKAN DAFTAR PEMILIH UNTUK PILIHAN RAYA UMUM YANG KE 14

ASSALAMUALAIKUM...

pilihan raya umum ke 14

Hari ini ternampak lalu lalang status di facebook bagi tahu yang semakan daftar pemilih dah boleh semak. Oooo patutlah baru - baru ini ada cuba nak semak tapi macam ada tak kena, lepas taip nombor IC dan taip kod macam tak jadi, cuba beberapa kali jugak macam tak jadi. Lepas tu terfikir risau takut takut tak boleh nak mengundi hihi..

Rupa - rupanya hari ini  boleh semak dah. Jadi, kepada rakyat Malaysia, jom lah semak tempat mengundi masing- masing ya. Baliklah mengundi, Satu undi menentukan masa hadapan negara kita. Kerajaan dah umum untuk tarikh 9 Mei adalah cuti umum untuk mengundi, jangan jadikan alasan eh..Walaupun haru biru sekejap bila dulu dengar tarikh undi jatuh hari Rabu.

Untuk semakan daftar pemilih, boleh ke link ini https://pengundi.spr.gov.my/


5 comments:

Warisan Petani said...

Jom ramai2 pegi mengundi.

Ibu Syurga said...

Assalamualaikum & Selamat pagi. Ibu singgah blog walking. Semoga murah rezeki sis. Pergi mengundi tu wajib

Azmi Writer said...

Salam selasa, Saya singgah blogwalking. mari lah mari pergi mengundi tentukan masa depan anak bangsa

Mama Hakim said...

Mama tumpang lalu petang petang ni. Mengundi kali ini sangat sengit

Mazni Azmi said...

Salam rabu dari maznee kepada sis Wani. Selamat membuang undi wani