-->

Tuesday, 24 September 2013

author photo
ASSALAMUALAIKUM......



sudah beberapa hari cuaca panas dan semalam hujan rahmat turun syukur alhamdulillah ...tak senang duduk rasanya bila dah lama tak hujan ni..

hari tu wani ada pergi kedai baking ..sudah lama tak pergi kedai baking ..wani jarang gak pergi kedai baking .. kalau ada kebetulan nak lalu masuk lah.. hari tu kebetulan masuk kedai baking dekat depan hotel renaissance tuh..SWEET TRADING tak silap.. dah lama dah wani nak masuk tapi tak termasuk jugak  kalau sesiapa kat kelantan mesti kenal lah .. tempat dia macam lot rumah kedai lama...

blia wani masuk masyaAllah rambang mata tengok ..ralit wehh dengan barang -barang semua tu.. lebih-lebih lagi dekat paper cups yang macam-macam jenis terasa nak ambik semua .. dah jadi macam kanak-kanak pulak wani ..belek sana belek sini hihi... ya lah kalau budak-budak suka barang mainan macam patung barbie doll tu kan .. kita golongan yang suka baking ni mesti suka bahagian macam tu haha... bila wani ternampak ada serbuk ais krim.. terus ambik.. pernah dengar dari orang ada cakap kat kedai baking ada jual serbuk ais krim ni .. macam-macam perisa tapi yang wani ambik ni dalam harga RM 4.50 paket kecik je ,, sesuai la nak try kali pertama..yang 1 kg pun ada harga dalam RM 19.90..



wani ambik perisa coklat dan strawberry.. dah kata nak cuba kan.. seronok la sebab dapat buat ais krim sendiri ..tapi kan wani rasa lagi baik beli yang dah siap beli makan terus .. tak payah nak main putar bagai kotorkan mixer hihi.. itu pendapat je sekadar nak mencuba buat ais krim sendiri apa salahnya... kan.. ni dah cuba lain kali beli yang dah siap terus...

gambar kat atas tu perisa strawberry tak terbuat lagi..

This post have 5 komentar

avatar
syapex ( Wan Muhammad Syafiq ) delete 24 September 2013 at 12:15

sedap ni....
mkn wak2 cuaca pns mcm skrg ni..

Reply
avatar
mala delete 24 September 2013 at 17:05

salam dari oman,
follow u back :-)

mmg betul .. lagi senang beli dari buat ice cream ni. mala pun pernah buat sekali saja ice cream. kalau nak cuba boleh visit link

http://alamroon.blogspot.com/2011/02/homemade-oreo-vanilla-ice-cream.html

Reply
avatar
Wani Sukarno delete 25 September 2013 at 00:02

thank you :) .. haa kan.. nak jugak buat versi sendiri eskrim ni...

Reply
avatar
Sweet red cherry delete 25 September 2013 at 14:00

sedapnya aiskrim coklat..makan time cuaca panas sekarang ni sesuai sangat wani..nak mintak ni, ada lagi?

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Nuffnang