Saturday, 18 April 2015

author photo
ASSALAMUALAIKUM...



salam semua

tengok dalam draft ni dah lama x sempat nak taip.. oklah yg ni second batch wani buat kulit mandarin oren kering ..dah lama dah bulan 2 ke bulan 3  lagi ni buat masa tu dah lepas raya cina tapi limau mandarin masih lagi berlambak-lambak kat market   .. sebab berasa tak puas hati, so buat lagi sekali.. kali ini memang cantik elok kikis urat putih kat kulit limau tu..

rendam dalam air suam ,,nak bagi urat putih tu cepat kembang dan boleh kikis dengan sudu lagi senang..tak tahu nak buat apa lagi dengan kulit limau ni.yang first batch wani buat ada la dok sorok dalam pantry ..kejap-kejap keluarkan sebab nak ambil bau limau bila buka tudung .. hiii .. kulit limau ni tahan lama yang first batch wani buat tu masih ok lagi.. lagi satu,  ternampak resepi buat laksa siam guna kulit limau ni..tak pernah lagi nak buat laksa siam ..insyaAllah ada kelapangan masa nanti nak try buat



teruja nak buat tapi tak tahu nak start dari mana sebab resepi tu ada ..tengok gambar kat bawah tu,bila urat putih dah dikikis sepenuhnya jadi macam tu la .. tinggal kulit saja.. jemur dalam 3 hari ..cuaca panas sekarang ni.. ohh lupa,,wani pernah rendam dalam air teh.. ehh sedap la jugak bau  limau ..tapi macam bazir lepas kembang macam tu ,,kena buang .tak suka pembaziran kena fikirkan nak guna keseluruhan kulit limau.. hiii.. kalau nak tahu cara nak buat boleh la tengok kat SINI



This post have 5 komentar

avatar
Nooriah Abdullah delete 18 April 2015 at 20:15

ada ke masak guna kulit limau ni wani, tak tau pun kaknoor hahaha

Reply
avatar
cheq da delete 18 April 2015 at 20:46

Ni dimkn cam mana ni wani..

Reply
avatar
muhammad nizam delete 24 April 2015 at 19:58

sungguh rare.
salam blogwalking & singgah & follow join this site...

Reply
avatar
Wani delete 24 April 2015 at 23:27

kena letak dalam masakan ..

Reply
avatar
Wani delete 24 April 2015 at 23:30

TERIMA KASIH SudiI SINGGAH n join :) SALAM KENAL

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Nuffnang