Tuesday, 25 August 2015

author photo
ASSALAMUALAIKUM......



Salam semua

Penantian yang ditunggu2 berakhir jugak, wani dapat email dari google pada 29 julai bulan lepas tak silap untuk pengesahan alamat, semalam surat baru sampai.mula2 tu rasa macam dah kecewa, mungkin tak sampai kot alamat ya la kan sepanjang nak sampai sini walaupun airmail macam2 pun boleh jadi..sekeping jer kertas ni. Hampir sebulan menunggu .. 


Sebenarnya wani ada jugak nak cerita pasal google adsense ni.. Lepas tangguh tangguh lagi ,, lepas tu tangguh lagi.. Alamat tak berkesudahan langsung nak bercerita.. Kekangan masa sungguh kan.. Entah apa yang sibuk tuan blog ni.. Google adsense dulu tak support malay ya. Wani dah pernah apply dulu.. Rejected sebab unsupported language katanya.. Lama dah tunggu.. Punya tunggu tup.. Tup.. Keluar entry dari seorang blogger kak azie yang bercerita pasal google adsense ni.. Kat situ lah wani tahu google adsense dah support bahasa melayu.. Cerita yang lebih lanjut boleh la klik kat SINI.. Satu satu kak azie bercerita siap tutorial ada.. Bacalah kat sana..bila baca tu  Wani terus apply balik google adsense ni ..tunggu jugak la email untuk pengesahan.. 

Alhamdulillah, ada la iklan2 kat blog dari google adsense.. Sangat menarik google adsense ni nilai setiap klik tu dalam us dollar. Wani sebenarnya masih lagi ada kekeliruan .. Siapa yang dah apply tu sama2 la bertukar2 info. Cuma kat sini nak bercerita tentang surat vip dari google ni..surat ni pihak google nak mengesahkan alamat yang kita bagi tu untuk pengesahan akaun kita kat google.. Ok sekian itu sahaja entry hari ini .. 

This post have 5 komentar

avatar
Haffizul Iskandar delete 25 August 2015 at 17:27

wah! tahniah! saya sampai ke harini masih tertunggu. Asyik reject je.

Reply
avatar
Eyma Balkish delete 25 August 2015 at 20:41

Teringin juga nak masuk adsense tapi tak kesampaian.. blog suam-suam kuku jer...huhu...

Reply
avatar
HeNRieTTa JoSe delete 26 August 2015 at 09:12

menariknye...rietta blom join lagi...

Reply
avatar
Haniezafri Othman delete 11 November 2016 at 16:55

thank for sharing..orang kata kalu share ilmu tak rugi hehehe..salam perkenalan dari saya..

Reply
avatar
Haniezafri Othman delete 11 November 2016 at 16:56

thank for sharing...salam perkenalan dari saya cheq hanie

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Nuffnang