-->

Monday, 12 October 2015

author photo
ASSALAMUALAIKUM...


Selama ni asyik masuk keluar kedai baking tak tahu kertas baking ni ada 2 jenis..hii tapi perasan kertas  yang satu lagi tu.. biasa wani ambil yang putih rupanya yang putih tu kertas parchment mahal sikit dari baking paper..kebetulan tengok dekat facebook dan gambar kredit to AFZAN MOHD ni yang meletop step by step brownies dia tu lebih dari 51K orang share tau.. tak kedekut nak kongsi ilmu kan..memang dah save lama dah nak cuba buat.. sebab nampak tak complicated

siapa yang tak boleh beza antara 2 jenis kertas tu .. nak pesan kalau nak buat brownies ambil yang kertas parchment buat lapik kat dasar loyang..kalau tak nak melekat.nak bakar jenis segala meringue, pavlova pun sama guna parchment paper.. kertas baking biasa tu buat alas lapik adunan untuk kek biasa

dah tahu kan.. so kena alert next time nak beli ya ..






This post have 3 komentar

avatar
Siti Yang Menaip delete 13 October 2015 at 01:25

ehehe kalo baking.. (yg stahun skali)
main tibai je guna apa ada.. nasib x pernah guna A4 paper ehehe..

Reply
avatar
Zurainny Ismail delete 20 August 2018 at 14:06

Akak ni hentam saja - tapi rasanya akak x pernah lg guna parchment paper. Ingatkan sama ja... ;)

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Nuffnang