Wednesday, 22 March 2017

author photo
ASSALAMUALAIKUM...

LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST

Tak boleh jadi ni... dah sana sini blogger up pasal LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST..ya la setiap kali buka blog kat reading list ada lah asyik naik pasal entri ni.. sampai wani rasa nak terjebak jugak.. esok dah pun tarikh tamat. Jadi, wani pun ambil kesempatan nak join jugak ya.. lagipun makin ramai yang join hadiah makin banyak hii. Manalah tahu rezeki kan... :D.sebelum ni pun ada pernah join tapi nasib tak menyebelahi wani lagi ..

Ok apa soalan dari lazada ni...kena jawab soalan pulak ya.. dah lah tengah lazada birthday sale.. sekarang ni

1. what do you love about LAZADA Malaysia

sebelum ni, wani tak pernah ambil tahu pasal LAZADA ni.. tapi sejak ramai di kalangan blogger up pasal LAZADA... semakin wani nak ambil tahu hii... I"m not a  hardcore online buyer...but i would love online shopping.. tak cakap lah tak suka kan hii..

kenangan manis wani dengan lazada ni bila bekerjasama untuk PARCEL OF JOY, ONLINE REVOLUTION tahun lepas... dapat barangan free dari LAZADA memang mengujakan.. thank you LAZADA..

 dan ..dan apa yang paling wani suka LAZADA ni selalu ada SALE yang KEBABOOM. macam FLASH SALE.. pagi tadi wani tertengok dalam  facebook keluar LAZADA up status untuk flash sale.. teruja tengok harga special K 370g tu hanya RM 1... terus wani masuk web lazada ingat nak beli, klik klik dah habis stok dah..

selain itu ada juga sale besar- besaran bagi jenama - jenama yang terpilih.. selalu adik wani order untuk pampers beli sekotak besar terus sebab harga memang murah nak banding kat pasar raya beli satu -satu ya.. memang tak rugi.. dah lah hantar sampai pintu rumah..jadi, golongan mak -mak beli lah pamper online masa tengah sale ..jimat berbaloi...

2. top three products picks from LAZADA MALAYSIA

ok ,,apa top three product yang wani nak sangat .. ini diaaa dah senarai dah hii jangan terkejut pulak.. biasalah berangan mat jenin dulu kan.... mahal tu belakang kira :D

Nikon D5500 (Black) 18-55mm Kit +8GB + DSLR Bag 



I admit that I am an avid photographer .. lebih lebih lagi kan  seorang blogger tak kiralah blogger apapun.. kamera ni memang antara gadget terpenting ... dalam dunia blogging.. tak ada gambar tak ada lah blog.. blog memang akan terasa sangat sunyi tanpa gambar kan.. berangan sangat nak :D. jugak lah tapi tak adalah sampai pegang camera nikon.. pernah pegang yang orang lain ada lah ..acah - acah macam pro photographer tu .. hiii


KitchenAid 5KSM150PSBER Artisan Tilt-Head Stand Mixer 4.8L (Empire Red)



Barangan kedua ni cenderung kepada apa yang wani suka buat. Sudah tentu mixer..sejak wani suka baking baking dan banyak buat eksperimen kek, roti dan kuih.. benda yang paling wani nak sangat pengadun elektrik dari jenama KITCHEN AID.. rasa golongan bakers.. ini diaaaa paling top number one kalau nak ..jenama kitchen aid bukan jenama yang main - main ... tengok chef Anna Olson show main baking dengan mixer ni .. macam dah cair dah rasa hati ni :D.tapi itulah tengok ke harga tu.. sudah tentu warna merah menjadi pilihan hati hii

Philips Viva Collection Red Airfryer HD9623  



Yang ketiga, yang ni rasa paling nak. sekarang tengah meletop barangan untuk airfryer, kempen makan sihat pun banyak dianjurkan.. kalau lah wani dapat ini,lagi senang dan jimat masa wani kat dapur ..less oil and eat healthy comes to the one package.. and less energy too sebab tak payah sangat nak cuci minyak yang merecik di dinding dan lantai kan :D .. nampak kuat sangat minyak terpercik ya... 

3. how do you think Lazada Malaysia can improve ?

Sebenarnya sebelum ni banyak juga lah wani terbaca keluhan daripada blogger tentang masalah penghantaran lambat, dan ada juga terbaca yang barangan tak sama dengan sampai kat tangan..adik wani memang pembeli tegar dengan lazada,, ada sekali dia mengeluh dekat wani sebab barang dah sebulan order tak sampai - sampai lagi.. wani bagi tahu balik kan ada customer careline call lah kan. Bila call , kata barang dah sampai kat pusat .. tapi bila call kat syarikat penghantaran tu, dia cakap barang  dah kena hantar balik, 😣😣😣. Tak tahu pulak kenapa

Jadi, harap lazada dapat menambah baikkan lagi  mutu servis delivery macam mana.. sebab banyak kesilapan berlaku semasa tempoh penghantaran.

4. what is your birthday wish to Lazada Malaysia?

wani rasa macam LAZADA dah lama dah.. rupanya baru 5 tahun.. HAPPY BIRTHDAY LAZADA MALAYSIA... harapannya dapat memberikan servis yang terbaik dalam dunia online shopping..

This post have 3 komentar

avatar
Seorang Syed delete 22 March 2017 at 19:23

Menariknya barang2 pilihan akak! Especially camera DSLR tu! Fuhhh kalau dapat memang sedap la kan kak. Hehe confirm cantik gambar2 dekat blog kita. Good luck kak! Moga ada rezeki untuk kita menang.

Reply
avatar
Unni anje delete 23 March 2017 at 15:21

tang nikon tu kita geng wani..hihihihi.. btw good luck

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Nuffnang