-->

Thursday, 26 January 2017

author photo
ASSALAMUALAIKUM...

nuffnang

terasa rajin nak tengok keyword .. ikut musim la jugak keywords ni.. kalau time musim raya puasa.. penuh pakat nak cari resepi biskut atau masak-masak.. patut lah ada entri kulit limau kering ni naik kat popular post.. hairan wani haaa..time musim chinese new year ni pulak,, musim banyak mandarin oranges agak-agaknya rasa rugi makan buah saja.. kan sampaikan kulit limau pun boleh lah nak buat resepi.. boleh jer kalau rajin.. hiii..

kalau kat kedai adalah jual asam kulit limau tu, kalau wani nak buat resepi asam kulit limau kering tak terbuat kot.. hii.. sebab kat sini wani ada post entri nak buat kulit limau kering tu jer.. itupun senang rajinlah nak jemur ... dah lama dah entri tu beberapa tahun lepas tak silap.. saja nak bereksperimen.. sampai sekarang tak guna - guna haaa.. biasanya masakan cina ada masukkan kulit limau kering ni.. ..tapi kalau kulit limau tu betul-betul kering.. boleh simpan lagi lama sebab ia tahan lama.. lagi wangi bau...

kalau mandarin oranges yang betul-betul elok.. kulit oren tu boleh buat oranges candy... tapi macam renyah nak buatnya..  orang yang betul-betul rajin bolehlah..

syukurlah Malaysia berbilang kaum, bak kata bonda wani .. musim limau pakat makan limau belaka..makan lah banyak-banyak untuk vitamin C hii

This post have 2 komentar

avatar
Junzie delete 26 January 2017 at 17:00

Xtau pla kulit limau ni boleh jadi asas mknn lain :D

Reply
avatar
Mas_FVOME delete 27 January 2017 at 09:04

haha..same here meriah dgn buah limau saja..rajin betul dorng nk wt ..hihi

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Nuffnang