30 March 2018

author photo
ASSALAMUALAIKUM..
Tips untuk menyambung lipstick patah

Pengalaman lipstick patah ada tak, Korang buang terus ke kalau lipstick patah ? Kalau beli pun yang mahal - mahal lepas tu patah tetiba, kalau tak pun anak yang sibuk main dengan lisptick pun boleh jadi kemungkinan juga ya. Sayang la beli mahal tapi nak buang sebab patah. Orang perempuan tak ada lipstick tak boleh, bibir pucat hihi. Memang wajib ada dalam dunia make up.

Kalau yang belum tahu lagi macam mana nak sambung balik lipstick yang patah, jom tengok gambar di bawah. Nak tunjuk step by step. Lipstick ini patah tiba - tiba. Bahan yang diperlukan untuk sambungan lipstick ini hanya lilin sahaja.


 Nasib baik ia patah dalam macam tu, kalau tak risau juga nak sambung macam mana. Jadi jangan usik apa - apa tempat ia patah. 



Nyalakan sebatang lilin. Nak tak nak terpaksa tunjuk lipstick yang dah disambung. Tak ada orang nak tolong snap kan gambar, masa tengah penyambungan tu, sebab buat seorang diri hihi. Tapi berhati- hati nak cairkan bahagian lipstick yang patah tu. Cairkan sekejap, terus sambung dan berhati - hati juga semasa nak sambung, cantumkan elok -elok bahagian yang patah.


Sambungan lipstick yang dah siap, ia macam kena gam jerr la.. 


Sejukkan dalam peti sekejap dalam 2 jam ke 3 jam, tapi yang ni pergi tinggal seharian sebab tak ingat :D.. Ok jerr tak ada apa yang pelik berlaku.


Inilah rupa yang dah siap sambung, sekali tengok macam tak patah kan. Nasib baik kemas elok, sambungan tu sebab lipstick ni patah dalam.

Macam mana, senang kan DIY sendiri nak sambung lipstick, harap korang jangan terus buang kalau ada koleksi lipstick yang patah. Selamat mencuba !!!

This post have 6 komentar

avatar
Mazni Azmi delete March 30, 2018 at 1:08 PM

Bagus tips wani bagi ni. Macam lilin pulak boleh cairkan

Reply
avatar
Nasa Azman delete March 30, 2018 at 3:28 PM

ISteri saya cukup marah kalau hand bag jatuh, patutlah! Gincu patah. Mujur puan bagi tips ni.

Bolehlah saya larikan diri lepas ni.

Reply
avatar
Juls Julie80 delete March 31, 2018 at 1:26 AM

ooo camtu rupanya cara dia...aritu kite punye patah jgk tp last2 tekan kuat2 penutupnya sampai comottttttttttttttttt hahaha

Reply
avatar
Azmi Writer delete April 2, 2018 at 9:04 AM

Assalamualaikum & salam isnin. Singgah blogwalking. Tips yang sangat berguna. Terutama kalau pokai lipstik mahal

Reply
avatar
nia delete April 6, 2018 at 9:35 AM

Lepas ni jgn buang masih boleh disambung,tips yg sgt bagus. thanks for sharing

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Follow Me On Instagram