Sunday, 19 February 2017

author photo
ASSALAMUALAIKUM...

klinik  gigi

wani suka pergi klinik gigi :D..ada yang tak suka ke? pantang terasa gigi lain macam jer terus "aih tak boleh ni nak pergi klinik gigi jugak".. takut kalau terasa lain macam gigi tapi nak simpan lama - lama. jadi benda lain.. kalau sebelum ni, dari kecil lagi wani rajin ikut bonda pergi klinik gigi Doktor Goh... di Kota Bharu, bonda wani selalu check gigi.dari  cabut gigi , tampal gigi,, semua pasal masalah gigi, bonda wani rujuk kat klinik Goh, dah lama dah klinik tu .. wani nak buat entri pun agaknya tak pergi dah kat klinik Goh tu..sebab tak ada gambar hii.. dulu selalu teman bonda wani..

wani pun tak berapa ingat dah berapa kali pergi klinik gigi kat situ,, Doktor Goh, doktor berbangsa cina,, sampai kenal dah bonda wani ni ..dah sejak muda sampai la ke umur sekarang.. Doktor Goh lah yang paling setia nak suruh check gigi..sebab bonda tak nak doktor gigi yang lain .. last wani pergi sekali teman bonda wani tak ingat dah bila,  dah nampak berumur dah Doktor Goh ..ya la lamanya perkhidmatan beliau dalam pergigian, seingat wani sejak tahun 80 an lagi kalau tak silap. tapi masih lagi nak berkhidmat. Sepatutnya dah boleh pencen dah Doktor Goh ni.

sebenarnya bukan nak bercerita pasal klinik gigi Doktor Goh, terpanjang pulak pasal Doktor Goh, yang wani nak bagi tahu.. klinik gigi kegemaran wani buat masa sekarang sebab dah banyak kali dah pergi kat klinik ni.. selain daripada berdekatan sikit dari rumah.. sebab utamanya adalah doktor ni doktor gigi perempuan hihi... sebelum ni doktor gigi selain Doktor Goh  yang merawat gigi wani, ada seorang lagi doktor lelaki tak ingat nama..itupun pergi sekali.. lepas tu tak pergi dah :D

klinik gigi

klinik gigi ni berdepan betul-betul tepi jalan mengadap traffic light.. wani mudah nak parking kalau pergi awal sikit.. parking kat tepi bangunan. kadang- kadang pergi ramai orang .. kadang tak berapa nak ramai. biasalah tu, wani pun kena banyak berterima kasih pada Doktor Rohaya.. banyak kali dah rawat gigi,, dari tampal, cabut dan scaling gigi.. semua beliau dah buat. Wani cabut gigi geraham bongsu pun kat sini jugak..

Baru - baru ini, wani pergi ,,sebab terasa gigi macam sengal, kalau minum air macam menyucuk - nyucuk sikit.. pergi sana, rupa - rupanya doktor cakap tak ada apa - apa gigi ni, gigi sensitif la ni. Hii adoi malulah pulak kat doktor, kita ingatkan takut ada lubang - lubang dah.. nasib tak ada charge :D

Kalau sesiapa yang berdekatan dengan area Kubang Kerian ke nak ambil servis Doktor Rohaya ni , boleh lah pergi klinik ni. 

KLINIK PERGIGIAN MURNI
Jalan Sultan Yahya Petra
Kubang Kerian
16150, Kota Bharu
Kelantan

klinik gigi

This post have 11 komentar

avatar
noor azlan delete 19 February 2017 at 15:01

Saya ada dua lagi g nak dicabut... perlu kumpul kekuatan nak cabut gigi... sakit... hehe...

Reply
avatar
Warisan Petani delete 19 February 2017 at 16:02

WP pun pegi satu klinik gigi aje.Klinik swasta.
Kalau gigi rasa lain macam aje, mesti pegi cek.

Reply
avatar
Seorang Syed delete 19 February 2017 at 16:06

Nasib baik cuma gigi sensitif ja kak dan tak kena charge haha.

Reply
avatar
Unknown delete 20 December 2017 at 17:56

Wani, berapa caj cabut geraham bongsu dkt klinik murni?

Reply
avatar
Unknown delete 20 December 2017 at 17:56

Brp kos cabut geraham bongsu dkt klinik murni?

Reply
avatar
Wani Sukarno delete 20 December 2017 at 18:55

@mat min kalau gigi geraham bongsu tu depends jugak tapi puluh- puluh lah jugak.. sebab tengok keadaan gigi kita ,kot kena jahit ke apa huu

Reply
avatar
Unknown delete 30 January 2018 at 07:17

salam..nak taye, kalau tampal gigi berapa harga dkt klinik murni charge?

Reply
avatar
Wani Sukarno delete 31 January 2018 at 16:55

@Love Sayang

wassalam, mungkin dalam rm 40 lah tak ingat dah huu,tengok gigi jugak

Reply
avatar
Unknown delete 2 October 2019 at 23:30

nk tny klu kanak² umur 4@5thn blh ke cabut?biasa brpa charge?buka&tutup pkl brpa?

Reply
avatar
Wani Sukarno delete 5 October 2019 at 09:53

ohh saya dah bagi contact number kat atas, boleh tanya direct :) ..sebab saya pun tak tahu . yang saya tahu pukul 9 pg tu dah buka

Reply
avatar
Unknown delete 8 February 2020 at 10:04

kalau nak buat braces boleh ke kat sana?

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Nuffnang